Какво представлява крепираната кожа? Този термин описва кожа, която подобно на

...
Какво представлява крепираната кожа? Този термин описва кожа, която подобно на
Коментари Харесай

Крепирана кожа - терминът, който всеки над 50 трябва да знае

Какво съставлява крепираната кожа? Този термин разказва кожа, която сходно на креп хартия наподобява тънка и набръчкана и нормално няма еластичността, дебелината и здравината на младата кожа.

" Крепираната кожа е най-вече естетически проблем, само че може да бъде показателна и за евентуални здравословни проблеми ", споделя сертифицираният кожен лекар доктор Шошана Мармон пред HuffPost. " Тъй като тя нормално се развива вследствие на доста увреждане от слънцето, хората с крепирана кожа могат да бъдат изложени на нараснал риск от развиване на рак на кожата. Освен това, защото крепираната кожа е по-тънка и по-малко еластична, тя може да бъде по-податлива на натъртвания и разкъсвания, което може да докара до зараза, в случай че не се поставят подобаващи грижи за нея. "  

Множество кремове и лосиони претендират, че облекчават появяването на крепирана кожа, а всеки, който желае да се погрижи бързо за нея, може да потърси лекуване, назначено от доктор. Разговаряхме с специалисти, които споделиха какво работи най-добре и дали има нещо, което можете да извършите, с цел да предотвратите образуването на крепиди.

Защо и по кое време се образува крепирана кожа

Както загатна Мармон, крепидната кожа е резултат най-вече от излагане на слънце. " Често срещано неправилно схващане е, че крепидната кожа се развива само от стареенето, само че фактори, свързани с метода на живот, като излагане на слънце и тютюнопушене, имат забележителен принос ", сподели тя. " Въпреки че всеки е предразположен на крепиране на кожата, хората с по-светъл загар на кожата, които са по-склонни към увреждане от слънцето, са изключително застрашени. "  

Излагането на слънце води до загуба на размер на кожата в резултат на дехидратация. " Тя не съхранява водата по същия метод, тъй като целостта на кожата е нарушена ", споделя сертифицираният кожен лекар доктор Шани Франсис пред HuffPost. Това води до разграждане на колагена и еластина - протеините, които задържат водата и по този метод оказват помощ на кожата да резервира структурата си. 

Всяко излагане на ултравиолетови лъчи, даже от солариум, може да докара до формиране на крепирана кожа. " Всъщност повода не е в самото слънце - а в ултравиолетовата радиация ", изяснява Франсис. " Всеки тип излагане на ултравиолетова радиация ще повреди и унищожи тъканите на колагена и еластина. "

Генетиката също играе роля. " Ако погледнете родителите си, в случай че те имат крепирана кожа, знаете, че би трябвало да започнете процеса на профилактика малко по-рано ", сподели Франсис.

Според Мармон доста дами стартират да виждат крепираща се кожа към менопаузата, защото спадът на естрогена по това време форсира намаляването на колагена и еластина, което води до изтъняване на кожата със загуба на влага и мазнини.

" Това стартира към междинната възраст и се утежнява с напредването на възрастта ", повтаря Франсис. " В началото еластичните нишки са доста мощни. При двадесет и няколко, тридесет и няколко годишните хора кожата им се свива незабавно. След като навършите 40 години, към този момент не работи по този начин. "  

Сертифицираният кожен лекар доктор Ноел С. Шербер споделя пред HuffPost, че крепирането на кожата вследствие на увреждане от ултравиолетовите лъчи нормално се демонстрира към очите, гърдите и гърба на ръцете. Някои хора я виждат и над коленете и по вътрешната страна на ръцете.

Какво можете да извършите, с цел да предотвратите появяването на крепирана кожа

Носенето на слънцезащитен крем може да наподобява като явен метод за предотвратяване от крепиране на кожата, само че Франсис споделя, че различен способ може да е по-ефективен. 

" Не можете да виждате светлината през облеклата си - това е по-добре ", сподели тя, " Слънчевите очила, шапката, тези неща постоянно са по-добри от слънцезащитния крем, тъй като са на мястото си и са на мястото си. Слънцезащитният крем не е дългогодишен. Той не е непрекъснат. Слънцезащитата вместо слънцезащитен крем е доста по-всеобхватна. Винаги споделям на хората, че би трябвало да мислят за слънцезащитния крем като за последна линия на отбрана. "  

За местата, които облеклата и аксесоарите не могат да покрият, нанесете слънцезащитен крем. Американската академия по дерматология предлага водоустойчив, който предлага широкоспектърна отбрана с SPF 30 или по-висок.

Мармон желае да смекчи упованията за резултати от лекуванията без рецепта, които претендират, че отстраняват появяването на крепирана кожа. " Въпреки че кремовете, овлажнителите, лосионите и изключително слънцезащитните артикули са потребни за поддържане на здравето на кожата, премахването на всички признаци на стареене е съвсем невероятно ", споделя тя. 

Въпреки това при постоянна приложимост продуктите за локално приложение със съставки като ретиноиди, алфахидрокси киселини, пептиди, растежни фактори, хиалуронова киселина и антиоксиданти могат да оказват помощ за стимулиране на производството на колаген, затова да подобрят качеството на кожата. 

" Тези артикули нормално лишават няколко месеца, преди да видите евентуалната им изгода ", предизвестява Шербер, като прибавя, че високата цена не е равносилна на по-голяма възможност за резултати. " Погрешно е схващането, че единствено продуктите за грижа за кожата от висок клас могат да се преборят с крепирането на кожата, до момента в който в реалност поредната приложимост е доста по-важна от цената. "

Искате да сте сигурни, че овлажняващият крем, който избирате, съдържа и вода, с цел да рехидратира кожата. " Водата е хидратант номер едно ", споделя Франсис. " Голямата неточност, която хората вършат, е да покриват кожата с масло, когато тя към този момент е обезводнена, тъй като всичко, което ще създадат, е да подобрят бариерата. "

Франсис изключително харесва продуктите с ниацинамид, форма на витамин В3, като метод да се облекчи появяването на крепирана кожа. Той може да се приема и като хранителна добавка. 

Шербер предложи елементарен метод да се ревизира дали даден овлажняващ крем е задоволително компактен, с цел да хидратира вярно: " Когато отворите бурканчето и го обърнете с главата надолу, в случай че не капе, значи би трябвало да е добър артикул за поддържане на бариерата. "

За избрани анатомични области, като да вземем за пример към очите, тя предлага невромодулатори като ботокс за понижаване на бръчките.

И въпреки всичко, " макар че можем ненапълно да подобрим външния тип на набръчканата кожа, процесът на стареене е непрестанен и неминуем ", сподели Мармон. " Важно е да имаме реалистични упования във връзка с това какво да чакаме от продуктите срещу стареене, без значение от това, което те настояват, че вършат. Стареенето е естествена част от живота и е доста по-добро от алтернативата. "  
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР